Blogi

Fuerteventura (21.02.2015)

Taas on aikaa vierähtänyt ja monta kilometriä on tullut uitua. Tällä hetkellä majailen Corralejo nimisessä paikassa Fuerteventuran saarella. Täällä Kanarialla vietän kaksi viikkoa uiden, pyöräillen ja juosten. Päiväni menevät kutakuinkin näin: aamulla herään klo 6-8. Treenit alkavat siitä tunnin päästä. Treenaan kolme tuntia, johon kuuluu tunti punttia/pyöräilyä/juoksua/kehonhallintaa ja kaksi tuntia uintia. Tämän jälkeen on n.4h tauko, jolloin saa nukkua ja makoilla altailla, jos tarkenee. Illalla on vielä 3h treeni joka on samanlainen kuin aamulla. Ja tietysti joka välissä syödään kunnon tankkaus proteiinia ja hiilareita, että kroppa jaksaa.

 

Pari sanaa jo kuluneesta kaudesta. Olen päässyt Tompan kanssa vetämään kovia treenejä. Itsekseni uin yleensä niitä vähän kevyempiä uinteja. Kilometrejä päivässä kuitenkin usein tulee n.6-10.. Kausi on rullannut käyntiin hyvin ja olen säästynyt suuremmilta sairastumisilta. Pari viikkoa sitten minua kiusasi parin päivän kuume ja kova flunssa, mutta siitä selvittiin kunnon levolla ja hyvällä ruualla. Muuten alku vuosi on sujunut suunnitelmien mukaan. Ennen joulua uin jo kovia ja pitkäkestoisia treenejä ja viikon joululoman jälkeen tuntui taas hyvältä hypätä altaaseen.

 

Viime syksynä päätin pistää taustajoukot kuntoon. Omina valmentajina pysyy vieläkin päävalmentajani Tomi Pystynen ja fysiikkavalmentajani Ville Kainulainen. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ilman kunnon tukijoukkoja mitalin tuominen Riosta on paljon haastavampaa. Otin siis yhteyttä urheilupsykologi Hannaleena Ronkaiseen. Hän toimii olympiakomiteassa urheilijoiden ja valmentajien tukena. Olemme tämän jälkeen tavanneet tietyin väliajoin ja olemme käyneet läpi erilaisia asioita, esim. sitä miten sulkea ulkopuoliset häiriötekijät niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin.

 

Toinen henkilö, jonka kanssa aloitin yhteistyön, on ravitsemusterapeutti Olli Ilander. Häneltä olen saanut uusia näkökulmia ravitsemukseeni ja pistimmekin ruokailuni melkein uuteen uskoon. Olen ollut todella tyytyväinen näihin yhteistyötahoihin ja uskonkin, että Rion mitali alkaa kiilumaan jo silmissä.

 

Parin viikon päästä lähdetään kotiin ja siellä jatkuu kova treenaus, tietenkin kohti Rioa ja Kazania, mutta myös maaliskuun lopussa kilpailtavia Tanskan avoimia. Siellä aion ensimmäistä kertaa yrittää alittaa rajaa (2.11.66) Rioon.